Fanefjord og Bogø sogne

Aktuel information (27.7.2017)

Lørdag d. 26.8. Reformations Event.

Luther Event. Projekt i samarbejde mellem Bogø Kirke, Damsholte Kirke og Fanefjord Kirke.

Tre lørdage i foråret har vi holdt arrangementer i sognegården på Bogø, som optakt til lørdag d. 26.8. Vi har sunget salmer og hørt om Luthers forhold til sang og musik, vi har hørt om Luther og Kierkegaard, og vi har spist mad sammen med opskrifter fra reformationsperioden.

Lørdag d. 26.8. sætter vi et festligt punktum for vore kirkers deltagelse i fejringen af Reformationen år 1517.

Damsholte Kirke:
Kl. 10.30

Velkomst og introduktion til dagens program ved Eva Brink Jensen,
Kl. 10.40
Foredrag ved filosof og forfatter Peter Tudvad: ”Luther og Reformationen"  Gratis entre

Præsentation af Peter Tudvad
I anledningen af jubilæumsåret for Martin Luther, som 31. oktober 1517 hamrede sine 95 provokerende teser/sætninger op på slotskirkedøren i Wittenberg, fejrer kirkerne Fanefjord og Damsholte det, der blev startskuddet på reformationen. Det foregår 26. august 2017 ved et heldags-arrangement.

Vi indleder i Damsholte kirke, hvor vi bl. a. får besøg af forfatter og filosof Peter Tudvad, der vil fortælle om Luther og Reformationen.

Peter Tudvad er uddannet cand. mag i filosofi med sidefagsstudier på teologi og statskundskab. Han er således meget belæst, og der er vist ikke det spørgsmål, man ikke kan få svar på hos ham!

De, der har hørt et eller flere af hans foredrag, som han gerne rejser land og rige rundt med, vil vide, at Peter hverken er særlig tør eller kedelig, men nem at forstå og spændende at lytte til. Ind imellem også ret finurlig og sjov i sine betragtninger, der ikke sjældent er skæve. Hans anderledes og overraskende tilgang til verdenen og de forskellige epokers tidsånd bærer hans store forfatterskab også præg af.

Hans forfatterskab er ligeledes meget alsidigt og tæller fra værker om Søren Kierkegaard, bl. a. ”Kierkegaards København” og den fremragende roman ”Forbandelsen” til den indsigtsfulde biografi om den tyske teolog og modstandsmand Dietrich Bonhoeffer, ”I krig og kristendom”. Han har også skrevet en bloddryppende vampyrroman ”Manteuffel” og den særdeles usentimentale ”Sygeplejerske i Det tyske Rige”.

Glæd dig til at møde Peter Tudvad og hans levende og spændende foredrag om Reformationen! Du vil få en tankevækkende oplevelse af Luther og tiden omkring reformationen! Hjertelig velkommen!

Fanefjord Kirke:
Kl. 12.00

Reformations inspireret frokost, langbord i laden ved Fanefjord Kirke. Pris kr. 80,- Bestilling og betaling forud på mobilepay 20732455, senest 18.8.
Kl. 13.00
Deutsche Messe med tre kirkesangere, to præster. En efterligning af den messe, Luther udarbejde i 1523. Gratis entre.
Kl. 15.00
Kaffe udenfor kirken. I lade eller middelaldertelt.
Kl. 16.00
Koncert med Vokalensemblet Musica Ficta og dirigent Bo Holten. Entre kr. 120,- Billetsalg ved indgangen fra kl. 15.30
Læs om ensemblet her www.ficta.dk

Farvel og  tak for i dag.

Vedr. kirkens kalkmalerier:

I sommerhalvåret tilbyder Fanefjord Kirke rundvisning med fortælling om kalkmalerierne. Det er kirkens organist, Pia Dahl, som forestår dette. Send mail til pdmusik@c.dk

Hjemmesiden for Fanefjord og Bogø sogne bliver igen opdateret.

Information om gudstjenesterSe her

Den gamle redacteur og webmaster gennem 12 år takker af Arne Rud Christensen.
Ny webmaster Johnni Buch.

Ny fast præst i Fanefjord og Bogø pastorat - fra den 19. september 2016

De to menighedsråd i Bogø og Fanefjord sogne har valgt Aske Emil Olsen som ny sognepræst for det samlede pastorat.

Aske, der er 27 år, er nyuddannet teolog og præst. Han er blevet valgt blandt 10 ansøgere til stillingen.

Den 24. august blev Aske ordineret af biskoppen i Roskilde Domkirke.

Den 18. september blev Aske indsat i vores to sognekirker af provst Mette Magnusson.