Præsten kaldes traditionelt også for pastor. Det betyder hyrde.

Ligesom hyrden sørger for fårene, sørger præsten nemlig for sjælene ? deraf ordet sjælesorg.

En del af præstens arbejde er at have omsorg for sognebørnenes sjælelige liv. Dette arbejde udføres på mange forskellige måder, men den mest gængse form for sjælesorg er den personlige samtale.

Jeg står som præst til rådighed for samtaler, hvis nogen ønsker en sådan.

Det kunne være:

• Vejledning i kirkelige og teologiske spørgsmål
  • Vejledning i etiske spørgsmål
  • Skriftemål, hvor man ønsker at dele noget, der tynger ens samvittighed. Præsten kan også i den forbindelse give syndsforladelse.
  • Samtale om personlige problemer eller kriser.
  • Mægling i forbindelse med konflikter, f.eks. mellem ægtefæller.

Præsten er underlagt tavshedspligt.

Mine kompetencer som sjælesørger har jeg på grundlag af min teologiske og trosmæssige ballast. Endvidere har jeg på pastoralseminariet modtaget undervisning i sjælesorg.

Vigtigst for sjælesorgen er, at jeg er der for at dele de sorger, glæder, bekymringer eller andet, man har brug for at dele med mig. Endvidere selvfølgelig at søge at give svar på eventuelle spørgsmål, man måtte gå og tumle med.

Sjælesorg skal altså ikke forveksles med et terapeutisk forløb.

Alle er hjerteligt velkomne til at kontakte mig, hvis de har brug for en samtale.

Kontakt: Klik her.